Welkom

Welkom op de website van Visser boomkwekerij.
Op deze website kunt u informatie vinden over de eigenschappen en verzorging van de Cytisus Scoparius, ook wel bekend als de Bezembrem.

Tevens kunt u hier meer lezen over onze kwekerij.

Bent u op zoek naar informatie over ons assortiment, kijkt u dan op www.visserboomkwekerij.nl

Cytisus

De plant die hier centraal staat is Cytisus Scoparius (Bezembrem). De Cytisus behoort tot de plantenfamilie Faboideae (vlinderbloemigen). Kenmerkend is dat alle planten uit deze familie vlindervormige bloemen hebben. De Bezembrem is een bremsoort met lange groene en dunne twijgen in een sterk opgaande vorm. Hij komt vrij algemeen voor in Europa vanaf het zuiden van Zweden, in geheel West-Europa tot in het uiterste zuiden van Portugal, Noord-Afrika en de Oekraïne. Met zijn bezemachtige groeiwijze is dit de hoogst
groeiende struik van alle bremsoorten. De bloei in mei-juni is ontzettend rijk.

Lees verder

Kwekerij

Visser Boomkwekerij is een familiebedrijf, in 1929 begonnen te Hazerswoude-dorp. Vanaf 2003 heeft Gerrit de boomkwekerij overgenomen van zijn vader, en is hiermee de derde generatie die de boomkwekerij voortzet.

Onze boomkwekerij is gespecialiseerd in de kweek van Cytisus (Brem), maar daarnaast hebben we ook nog andere tuinplanten in ons assortiment zoals Lavandula, Hedera, Aucuba en Alstroemeria.

Lees verder

Contact

Heeft u na het het bezoek aan deze website nog vragen,
stuurt u dan gerust een mail naar info@cytisus.nl.

error: Content is protected !!